Hoe krijg ik wifi in de tuin?

Hoe krijg ik wifi in de tuin

In een wereld waar connectiviteit centraal staat, is de behoefte aan solide wifi-netwerken in onze woon- en buitenruimtes belangrijker dan ooit. Maar wat als je wilt bellen via wifi in de tuin of wilt genieten van naadloze geluidskwaliteit tijdens een telefoongesprek buiten? Hieronder geven we antwoord op de veelvoorkomende vraag: “Hoe krijg ik wifi in de tuin?”.

Wat als er geen wifi signaal is buiten?

Deze vraag krijgen we sinds enkele jaren meer en meer. Dat hoeft niet te verbazen: door de toenemende isolatie in huizen reikt het wifi signaal minder ver. Daarbovenop is de kwaliteit van standaard installaties door Belgische providers vaak niet voldoende.

Wifi buitenshuis: onze tips

  1. Gebruik een sterk wifi-netwerk: Zorg ervoor dat je wifi-netwerk sterk genoeg is. 
  2. Overweeg een outdoor wifi-oplossing: Investeer in weersbestendige access points of routers speciaal ontworpen voor buitengebruik. Deze apparaten zorgen voor een sterke wifi-dekking in de tuin. Op deze manier moet je niet werken via een netwerkkabel, een wifi hotspot of een onveilige oplossing zoals een wifi versterker die niet bestendig is tegen slecht weer en je steeds in een stopcontact moet plaatsen.
  3. Instellingen goed zetten: De meeste installateurs in België zijn enorm gehaast en werken niet op maat. Daardoor geniet je niet van de beste installatie en staan de instellingen ook vaak fout. Als je beroep doet op een specialist, kan hier wel de nodige tijd voor worden gemaakt.

Is een WIFI tuinoplossing beter dan het gebruiken van een wifi hotspot?

Het wifi-netwerk uitbreiden zal in de meeste gevallen een betere keuze zijn, vooral als het gaat om dataverbruik. Terwijl uw databundel op een mobiel netwerk beperkt kan zijn, wat kan leiden tot extra kosten, biedt een wifi-netwerk doorgaans onbeperkt surfen. Ook in termen van belminuten kan bellen via wifi voordeliger zijn, aangezien het niet ten koste gaat van uw reguliere belminuten. Daarbovenop is de verbinding veel stabieler en kan je erop vertrouwen.

Kan je ook bellen via wifi in de tuin?

Bellen via het wifi-netwerk is een uitdaging, maar met de juiste technologieën, zoals VoWiFi, is het mogelijk.

VoWiFi, of “voice over wifi”, stelt gebruikers in staat om te bellen via wifi-netwerken. Dit betekent dat als uw mobiel netwerk in de tuin zwak is, uw telefoon automatisch kan overschakelen naar het wifi-netwerk om oproepen te maken en te ontvangen. Vooral in gebieden waar de dekking van mobiele netwerken ontoereikend is, is VoWiFi een redder in nood. Het garandeert ook een betere geluidskwaliteit tijdens een telefoongesprek, waardoor gesprekken duidelijker worden.

Het hebben van een sterk wifi-netwerk in de tuin is dus niet alleen gunstig voor het voeren van online activiteiten maar kan ook handig zijn voor bellen in de tuin. Of het nu gaat om video’s streamen, muziek luisteren of zelfs werken, een robuuste wifi-verbinding kan uw ervaring in de buitenlucht aanzienlijk verbeteren. Daar staan wij, als De Wifi Expert, garant voor.

Wim Roelands

Wim Roelands

Wim Roelands adviseert iedereen over Wifi en netwerkbeveiliging. Hij is IT'er van opleiding en heeft tevens een achtergrond in elektronica, meer bepaald in radio- en TV technieken. Bij hem kan je steeds terecht met al jouw vragen.

Inhoudsopgave